Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > FinaleScript - FORUM HAS MOVED! > Help with Reset Background Script  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

gogreen
Registered Member



Click to send gogreen email.Click to visit gogreen's website.Send a Private Message to gogreenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 1999
Total Posts : 1618
 
   Posted 7/29/2009 3:17 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I saw the recent thread on using a workaround script for Finale's ignoring user-chosen manuscript texture settings. Here's my current script:

//Reset Background
Menu item "Program options"
click "Palettes and Backgrounds"
click radio "Solid Color"
click OK


/*

The problem is that when I use this script, it stalls at the "Palettes and Backgrounds" window. Then I have to click on "Palettes and Backgrounds," wait for Finale to load them, and then choose the white solid manuscript texture I prefer. Can anyone help with this script so that the script does all this?

Thanks.


Arthur J. Michaels
Finale 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007c.r2 (using 2007c.r2)
P4, 3.00 GHz, 3.0 GB RAM, SB Audigy 2, Windows XP SP3, Garritan CoMB
www.myspace.com/arthurjmichaels

Back to Top

Sasha.
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Sasha.AIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2008
Total Posts : 353
 
   Posted 8/13/2009 2:41 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Uhh I just tried your script and it worked perfectly for me... I now have a white background. I cannot even think what would be causing it to stop tho.... (Maybe maybe if you try something annoying like

//Reset Background
Menu item "Program options"
click "new" (for instance)
click "Palettes and Backgrounds"
click radio "Solid Color"
click OK

I've found sometimes that the scripts stick, and if I get it to choose something else first, and then the one I require, that sometimes works (makes the script take a little longer but still.)


--Sasha

Mac OS 10.5.7 | Finale 2009b | Dolet 4.8

Back to Top

gogreen
Registered Member



Click to send gogreen email.Click to visit gogreen's website.Send a Private Message to gogreenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 1999
Total Posts : 1618
 
   Posted 8/13/2009 9:34 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Thanks, Sasha. That's interesting. Now I wonder why it works for you and not for me! Anyone have an idea? Thanks.


Arthur J. Michaels
Finale 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007c.r2 (using 2007c.r2)
P4, 3.00 GHz, 3.0 GB RAM, SB Audigy 2, Windows XP SP3, Garritan CoMB
www.myspace.com/arthurjmichaels

Back to Top

Jetcopy
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to JetcopyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2000
Total Posts : 4795
 
   Posted 8/15/2009 3:01 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
gogreen said...
Thanks, Sasha. That's interesting. Now I wonder why it works for you and not for me! Anyone have an idea? Thanks.

From your signature, it indicates that you're using Finale 2007. There was a major change to Finalescript with Finale 2009.

JT


G4 Powerbook, OSX 10.4.11, 1.67 GHz, 2 GB ram

Back to Top

gogreen
Registered Member



Click to send gogreen email.Click to visit gogreen's website.Send a Private Message to gogreenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 1999
Total Posts : 1618
 
   Posted 8/18/2009 10:24 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Ah. Figures. Thanks for the word.


Arthur J. Michaels
Finale 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007c.r2 (using 2007c.r2)
P4, 3.00 GHz, 3.0 GB RAM, SB Audigy 2, Windows XP SP3, Garritan CoMB
www.myspace.com/arthurjmichaels

Back to Top

mm
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to mmAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 1999
Total Posts : 715
 
   Posted 1/24/2010 5:27 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Finale not (or only sporadically) remembering the background color has been irritating me for years ....

I also use this script

//Reset Background
Menu item "Program options"
list "Palettes and Backgrounds"
click radio "Solid Color"
Press ok

which works ... to some degree - it always ends up with the grey background color (third color from the right in the bottom row), no matter what it was before

what, if any, specific wording could be added to this script so that it ends up with the color I want? (e.g. the teal green, fourth color from the right in the bottom row)

anybody??
and why can't this be fixed? (this must be bothering lots of people, no?)


Finale 97 - 2005, 2008, 2009b, Cubase Essential 4, Pro Tools 8, Fujitsu-Siemens AMILO Xi3650 laptop, 18.4 in. HD display, Intel Centrino2 Duo CPU P7350 @ 2.00GHz, NVIDIA GeForce 9600M GT graphics, Realtek High Definition Audio, 4GB RAM, Vista HP (32-bit), Digidesign Mbox 2 Micro, M-Audio 49+25 Keystations

Back to Top

gogreen
Registered Member



Click to send gogreen email.Click to visit gogreen's website.Send a Private Message to gogreenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 1999
Total Posts : 1618
 
   Posted 2/2/2010 9:16 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Does anyone know if there's a way to get this script to pause while the palettes and backgrounds load, and then continue? I wonder if the script doesn't work for me because it's trying to continue the script while Finale is busy.


Arthur J. Michaels
Finale 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007c.r2 (using 2007c.r2)
P4, 3.00 GHz, 3.0 GB RAM, SB Audigy 2, Windows XP SP3, Garritan CoMB
www.myspace.com/arthurjmichaels

Back to Top

mm
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to mmAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 1999
Total Posts : 715
 
   Posted 2/5/2010 8:59 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
with this script it gets as far as the choice of opening the palette of colors and then it stops

//Reset Background
Menu item "Program options"
list "Palettes and Backgrounds"
click radio "Solid Color"
click "Select"


the script command click "Select" doesn't do anything, I have not been able to actually get it to 1) open and then 2) choose a color and then 3) apply it

what could the correct commands be to achieve this?
any hot script writers out there?


Finale 97 - 2005, 2008, 2009b, Cubase Essential 4, Pro Tools 8, Fujitsu-Siemens AMILO Xi3650 laptop, 18.4 in. HD display, Intel Centrino2 Duo CPU P7350 @ 2.00GHz, NVIDIA GeForce 9600M GT graphics, Realtek High Definition Audio, 4GB RAM, Vista HP (32-bit), Digidesign Mbox 2 Micro, M-Audio 49+25 Keystations

Post Edited (mm) : 2/5/2010 7:54:30 AM (GMT-6)

Back to Top

gogreen
Registered Member



Click to send gogreen email.Click to visit gogreen's website.Send a Private Message to gogreenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 1999
Total Posts : 1618
 
   Posted 7/31/2010 3:06 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I upgraded to Finale 2011, and this script now works. However, the bug still occurs in Finale 2011. MM needs to fix the bug in which it arbitrarily changes user settings to defaults. This have been going on now since Finale 2006.


Arthur J. Michaels
Finale 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2011 (using 2011)
Core i7 860 @ 2.80 GHz, 8.0 GB RAM, M-Audio Audiophile 2496, Windows 7 x64, Garritan CoMB
www.myspace.com/arthurjmichaels

Back to Top

Mircea
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to MirceaAIM Not AvailableICQ Not AvailableClick to Add mircea_fyn to Your Y! Friends List.Click to Add tv_mircea to your MSN Buddy List.
Date Joined Mar 2003
Total Posts : 642
 
   Posted 8/1/2010 5:43 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Regarding the pause option, I've seen someone use a "WAIT 2 seconds" command. I have no clue if it worked.

There is a "Wait to do something" command I use when something like File Maintenance. It waits for a new windows to open in order to do the next command.


©1999 - 2010 E tot ce va spun!

Finale 2011
Windows 7 Ultimate 64Bit, Phenom II x4 965, 4GB RAM

Back to Top

gogreen
Registered Member



Click to send gogreen email.Click to visit gogreen's website.Send a Private Message to gogreenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 1999
Total Posts : 1618
 
   Posted 8/1/2010 3:11 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Hi, Mircea. I don't use a pause command. The script works fine without it. I might add one and see what happens, though.


Arthur J. Michaels
Finale 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2011 (using 2011)
Core i7 860 @ 2.80 GHz, 8.0 GB RAM, M-Audio Audiophile 2496, Windows 7 x64, Garritan CoMB
www.myspace.com/arthurjmichaels

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Wednesday, June 16, 2021 1:31 PM (GMT -5)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads