Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > SmartMusic - FORUM HAS MOVED! > SM Markers from 2005  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

BKMorgan
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to BKMorganAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2004
Total Posts : 17
 
   Posted 12/29/2004 2:28 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I just put in a jazz trombone feature, which contained 1st and 2nd endings, a DS and a coda. I added rehearsal marks to the Finale file, but then when I opened it as a smartmusic file, none of the repeats or marks were there. I saved it as an ensemble and a solo, just to make sure that didn't make a difference. Any ideas? 
Back to Top

Tyler
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to TylerAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2001
Total Posts : 3586
 
   Posted 12/29/2004 3:17 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
In the Edit menu in Finale, did you run the "Add SmartMusic Markers" command? Do that and click the "Create/Update Repeat Markers" button. When you click OK, you should see the markers on the score. Save the file as the SmartMusic accompaniment and give it a try. If it doesn't work, you could either send your Finale file into customer support or post it here. I just tried it with a little file and it seems to work well.


Windows XP, all updates
 

Back to Top

The Music Man
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to The Music ManAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2004
Total Posts : 11
 
   Posted 1/1/2005 5:22 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
If you have plain Finale 2005, the "Add SmartMusic Markers" is only in Finale 2005a - they accidentaly left it out of Finale 2005


Win XP Home Edition SP2 All Updates
AMD Athalon XP 3200+ 2.19 Ghx
512mb Ram w/ Nvida nForce Controler
Nvidia GeForce4 MX Integrated GPU
Realtek AC'97 Audio

Back to Top

BKMorgan
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to BKMorganAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2004
Total Posts : 17
 
   Posted 1/1/2005 7:51 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
The finale file shows them in the score, but then when saved as SM and opened, they don't appear as they should. I've tried everything I can think of...
 
 


--------------------------------------------------------------
Finale Version 2005a.r2
Smartmusic 8.4
Windows XP Pro Ver. 2002 SP1
1.6 G Intel Pentium M
512 MB Ram 

Back to Top

Tyler
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to TylerAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2001
Total Posts : 3586
 
   Posted 1/2/2005 3:43 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Can you post a Finale .mus file with that problem here?


Windows XP, all updates
 

Back to Top

BKMorgan
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to BKMorganAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2004
Total Posts : 17
 
   Posted 1/14/2005 12:56 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.

Sorry for the late reply, but I have it on my laptop, and I'll need to post from school tomorrow. I was working with a student on the Webern Bassoon Concerto today, and I noticed that that didn't have any rehearsal marks either. I'm sure that it must, considering that the bassoon doesn't even play the intro. All that is showing is Beginning and End. Is this a problem with Smartmusic 8.4? If you have it, please check the bassoon concerto and let me know what you see.

Thanks,

Brian


Finale Version 2005a.r2
Smartmusic 8.4
Windows XP Pro Ver. 2002 SP1
1.6 G Intel Pentium M
512 MB Ram 

Back to Top

Tyler
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to TylerAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2001
Total Posts : 3586
 
   Posted 1/14/2005 2:15 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I don't think it's a bug in the program, since other accompaniments do have the rehearsal marks. But I can confirm that the Weber concerto doesn't have them. Go ahead and submit a request to [email protected]

Tyler


Windows XP, all updates
 

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Tuesday, October 22, 2019 7:33 PM (GMT -5)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads