Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > SmartMusic - FORUM HAS MOVED! > click track out of synch with metronome  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Oldest Post First ]

moorea21
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to moorea21AIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2012
Total Posts : 2
 
   Posted 12/12/2012 5:06 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Okay, thanks, I'll do that too
Back to Top

Seth Adams
SmartMusic Product Specialist

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Seth AdamsAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined May 2012
Total Posts : 21
 
   Posted 12/12/2012 5:03 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Richard,
 
Thanks for posting. In addition to asking the users on the forum if they have experienced something similar, I would also suggest sending a support ticket into our Tech Support department to have them look into your situation. You can submit a support ticket by following this link, http://smartmusic.custhelp.com/app/.
 
Seth


MakeMusic, Inc.
 
These on-line forums are intended for the exchange of ideas among the users of MakeMusic products. If you'd like individual help from our technical support staff, please contact us directly at www.smartmusic.com/support.

Back to Top

moorea21
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to moorea21AIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2012
Total Posts : 2
 
   Posted 12/12/2012 4:12 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
My click track is definitely out of synch with my metronome.

The click track is set at 40 bpm on the slider, but it plays at 41.45 bpm, which means I can't use my 'peterson bodybeat synch' metronome at 40 bpm. Not good. And it's not likely to be a latency issue, as Smartmusic is AHEAD of reality! (That's not marketing speak either...)
My pc is far above the minimum system requirements, and no other audio software is running. I looked through the 'latency and drift' links, and found nothing that applied. And Smartmusic's interface doesn't flag up any issues anyway.

Is this a problem anyone else has come across? Do people just put up with it? If the timing difference is predictable, I can 'spreadsheet' the variation and reset my metronome to match Smartmusic, but I'd rather not have to.

Thanks,

Richard B
Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Sunday, September 22, 2019 6:24 AM (GMT -5)
There are a total of 407,481 posts in 58,781 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads