Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Windows - FORUM HAS MOVED! > rit in finale 2008  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

Micheal
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to MichealAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined May 2008
Total Posts : 27
 
   Posted 7/24/2009 3:09 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Dear all,
 
How to fix the rit. in finale 2008. In terms of playback settings also. please help anyone.
 
Regards,
Micheal
Back to Top

Dr. Wiggy
Early music: modern methods



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Dr. WiggyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2006
Total Posts : 12628
 
   Posted 7/24/2009 3:35 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Please describe your problem in more detail. Have you applied a rit that does not work, or do you just want to know how to make a rit?


Finale 2009b, 2Ghz iMac, OS X 10.5.7, M-Audio Audiophile USB
M-Audio Oxygen 61; Yamaha PSR-410
Ancient Groove Music
www.ancientgroove.co.uk

Back to Top

Micheal
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to MichealAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined May 2008
Total Posts : 27
 
   Posted 7/24/2009 5:42 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
rit placed properly in my music file. used in this way click expression tool placed rit.
But i don't know any changes in musically. how to fix it musically
Back to Top

Dr. Wiggy
Early music: modern methods



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Dr. WiggyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2006
Total Posts : 12628
 
   Posted 7/24/2009 5:46 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Have you turned on Human Playback?


Finale 2009b, 2Ghz iMac, OS X 10.5.7, M-Audio Audiophile USB
M-Audio Oxygen 61; Yamaha PSR-410
Ancient Groove Music
www.ancientgroove.co.uk

Back to Top

Micheal
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to MichealAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined May 2008
Total Posts : 27
 
   Posted 7/24/2009 5:56 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
yes. any other options help
Back to Top

Dr. Wiggy
Early music: modern methods



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Dr. WiggyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2006
Total Posts : 12628
 
   Posted 7/24/2009 6:00 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Have you check the playback tab of the expression itself? What are the settings there?


Finale 2009b, 2Ghz iMac, OS X 10.5.7, M-Audio Audiophile USB
M-Audio Oxygen 61; Yamaha PSR-410
Ancient Groove Music
www.ancientgroove.co.uk

Back to Top

Micheal
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to MichealAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined May 2008
Total Posts : 27
 
   Posted 7/24/2009 6:05 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Type - Human playback On
Effect - Execute shape 4
Back to Top

Dr. Wiggy
Early music: modern methods



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Dr. WiggyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2006
Total Posts : 12628
 
   Posted 7/24/2009 6:24 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Please try to give more detail. The more information you provide, the more I can help. Can you also tell me what Windows version you are using, and details about your PC? Any audio/MIDI hardware?

Do other expressions work as expected? Have you used any other expressions that affect tempo?
Normally, with Human Playback on, Finale does slow up a bit towards a double bar. Does this happen for you?

Does this happen in one document, or in all documents? Can you post the file?


Finale 2009b, 2Ghz iMac, OS X 10.5.7, M-Audio Audiophile USB
M-Audio Oxygen 61; Yamaha PSR-410
Ancient Groove Music
www.ancientgroove.co.uk

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Friday, September 24, 2021 8:50 AM (GMT -5)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads