Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Windows - FORUM HAS MOVED! > Measure attributes weirdness  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

Harpsi
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to HarpsiAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jul 2004
Total Posts : 495
 
   Posted 4/27/2015 5:13 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I select a measure stack, press enter to open measure attributes DB. When I click Double Barline, the counter just above telling what measure I am in, increases one measure, not allowing me to change measure I'm in.

Anyone seen this? What to do?
It does not happen in all measure regions... Maybe that's a lead.

Edit: Tried recreating all the regions. It happens when I arrive at region 27. (I am setting up the frame before starting to enter the actual music). If I switch to "View actual measure numbers" in Preferences, the behaviour changes to normal.

But why only at this point in the score? It also affects the time signature DB, it changes another measure than the one intended.


Finale 2014d, Win 8.1, Korg M1, Oxygen 25

Post Edited (Harpsi) : 4/27/2015 5:33:16 AM (GMT-5)

Back to Top

Harpsi
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to HarpsiAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jul 2004
Total Posts : 495
 
   Posted 4/27/2015 6:07 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
It also does not seem to matter whether I create the new region manually or with JW Start New Piece, which I have been using.


Finale 2014d, Win 8.1, Korg M1, Oxygen 25

Back to Top

Peter Thomsen
Registered Member

Click to send Peter Thomsen email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Peter ThomsenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2000
Total Posts : 8331
 
   Posted 4/27/2015 6:30 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
It is a well known bug, caused by, in Measure Attributes, de-selecting “Include in Measure Numbering”.
The bug will appear with all measures after a measure not included in measure numbering.

As you have found out, you can avoid the bug by selecting “Display Actual Measure Numbers”.
NB:
Selecting “Display Actual Measure Numbers” only affects dialog boxes in the program.
Selecting “Display Actual Measure Numbers” does not affect the layout in the document where you will always get/print the Defined Measure Numbers.

Peter


Mac Finale, 2011c, 2012c & 2014d, Dolet 6.4 plug-in, Mac OS X 10.9.5, iMac Intel Core i7, 2.93 GHz, 16 GB RAM

Back to Top

Harpsi
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to HarpsiAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jul 2004
Total Posts : 495
 
   Posted 4/27/2015 8:46 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Ahaa, so that's what it is! Thanks a lot for clarifying. At least I now know why it happened. As I have a look at it again, I can see that it only occured after me creating an upbeat measure that I had to not include in the measure numbering. Would it be a better practice then, to adjust the regions instead of unchecking the include box?

Thanks Peter.


Finale 2014d, Win 8.1, Korg M1, Oxygen 25

Back to Top

Motet
Isorhythmic



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to MotetAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2002
Total Posts : 12849
 
   Posted 4/27/2015 2:47 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
That's what I do, since I like "Display defined measure numbers." I never uncheck “Include in Measure Numbering”.

They really should fix this. How hard can it be?


Finale 2011b, 2005, TGTools
Windows 7, MIDI input
Finale Transposition Chart

Back to Top

Harpsi
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to HarpsiAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jul 2004
Total Posts : 495
 
   Posted 4/28/2015 1:48 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I agree. I'll go that way from now on.


Finale 2014d, Win 8.1, Korg M1, Oxygen 25

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Monday, January 25, 2021 10:04 AM (GMT -6)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads