Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Windows - FORUM HAS MOVED! > speedy entry only entering rests  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

mmilus
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to mmilusAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2010
Total Posts : 5
 
   Posted 2/1/2016 1:53 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I recently updated my software to Finale 2014.5 and when I try to use Speedy Entry (using the 10-key pad) I only get rests. I seem to remember having this issue a long time ago after another update and it had something to do with the MIDI setting but I don't remember how to fix it. Any suggestions?
Back to Top

Zuill
"The Troll"



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ZuillAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2003
Total Posts : 29077
 
   Posted 2/1/2016 1:54 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
In the Speedy Menu, do you have selected to use a MIDI device for input?

Zuill


"When all is said and done, more is said than done."
 
Win 7 64bit, 2011b, 2012c, 2014d, 2014.5 
 
Favorite Forum quote: "Please, everybody, IGNORE THE TROLL!"

Back to Top

Charles Lawrence
Registered Member



Click to send Charles Lawrence email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Charles LawrenceAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2009
Total Posts : 3638
 
   Posted 2/1/2016 1:54 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Make sure you are not trying to enter Speedy notes with a MIDI device.


"Anything is possible if you don't know what you are talking about!"

Windows 10 Professional (x64) (build 10586)
 
3.50 gigahertz Intel Core i7-5930K, Multi-core (6 total), Hyper-threaded (12 total)
32638 Megabytes Usable Installed Memory, 17514.37 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
NVIDIA GeForce GTX 980 - 4GB [Display adapter]
ASUS Rampage V Extreme motherboard, Realtek HD Audio

Finale 2014.5.6359
Garritan GPO4.02


Cakewalk SONAR X3 - (X3e build 244) - x64, Sound Forge Audio Studio 10.0, Audacity 2.1.0
Sharpeye 2.68, PhotoScore Ultimate 7.0.2, SmartScore X2 Pro 10.5.8

"There is a world of difference between a person who has a big problem and a person who makes a problem big." – John Maxwell

Back to Top

Gareth Green
Player of fine trumpets



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Gareth GreenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2001
Total Posts : 2943
 
   Posted 2/1/2016 1:55 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Go to the Speedy menu; you'll most likely see that "Use MIDI device for entry" is checked. Uncheck it, and you should be sorted.

[Edit: Darn; far too slow ... :-(


Gareth J. Green

Fin2014c
Windows 7

Back to Top

mmilus
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to mmilusAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2010
Total Posts : 5
 
   Posted 2/1/2016 2:20 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Thanks - that was the problem!
Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Sunday, May 16, 2021 5:38 PM (GMT -5)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads