Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Windows - FORUM HAS MOVED! > Disappearing fonts on Windows 10  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

Simon Furey
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Simon FureyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Nov 2001
Total Posts : 202
 
   Posted 7/27/2016 5:45 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Well, here's a new mystery! Today for some reason I can't select the font I ordinarily use in the Lyrics window. It's missing from the dropdown list. This happens on Finale 2014.5 and Finale 2012. However, if I look in a different program (I have tried MS Office and LibreOffice), the font does appear in the dropdown font list, so something screwy is going on. All the usual rebooting, reinstalling the font etc. has no effect. However, if I type in the name of the missing font in the font name window, Finale does find the font and does use it correctly, so at least there is a circumvention.
Looks like MS has changed something (again) so now there's another problem for the MM folks to sort out... idea


Finale 2014.5+2012c/Windows 10 Home/custom built 16Gb Intel I5 4-core CPU 64 bit, SSD+2xHDD
Finale 2014.5+2012c/Windows 10 Home/Dell 8Gb Intel Core 2 Duo CPU 64 bit, SSD+HDD

Back to Top

johnmouse
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to johnmouseAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jul 2003
Total Posts : 849
 
   Posted 7/27/2016 7:09 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
If it's a post script font, look for a folder "PS Fonts" in the root of C: drive.


John

Finale 2012/2014 (Well, it's installed.)
M-Audio KeyRig 49
Desktop: Windows 8.1/i5 Core/8 Gig RAM
Laptop: Windows 7/i3 Core/6 Gig RAM

Back to Top

Simon Furey
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Simon FureyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Nov 2001
Total Posts : 202
 
   Posted 7/27/2016 7:22 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Nope; sorry, John. It's TTF. And it´s been working happily on my various systems for years, since Windows Vista through 7 and 10 but just disappeared today. OK, it might have happened a couple of days ago, but no earlier.


Finale 2014.5+2012c/Windows 10 Home/custom built 16Gb Intel I5 4-core CPU 64 bit, SSD+2xHDD
Finale 2014.5+2012c/Windows 10 Home/Dell 8Gb Intel Core 2 Duo CPU 64 bit, SSD+HDD

Back to Top

johnmouse
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to johnmouseAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jul 2003
Total Posts : 849
 
   Posted 7/28/2016 7:41 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Very odd, indeed! If it continues, I'd put in a ticket to MM.


John

Finale 2012/2014 (Well, it's installed.)
M-Audio KeyRig 49
Desktop: Windows 8.1/i5 Core/8 Gig RAM
Laptop: Windows 7/i3 Core/6 Gig RAM

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Thursday, August 18, 2022 10:27 PM (GMT -5)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads