Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Windows - FORUM HAS MOVED! > Sound almost inaudible (Finale 25)  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

Graeme Gilmore
Registered Member

Click to send Graeme Gilmore email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Graeme GilmoreAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Aug 2000
Total Posts : 371
 
   Posted 8/25/2016 6:46 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
On my Finale25, the sound is almost inaudible, whether played through VST or through MIDI. Finale 2014.5, on the same machine, plays the same files normally. I've never had this problem with any other version of Finale. Any suggestions?

Thanks,


Graeme


Finale 25, Windows 7 64-bit Home Premium, GPO, TGTools, Patterson Plug-Ins, JW Plug-Ins

Back to Top

bpalm
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to bpalmAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2014
Total Posts : 34
 
   Posted 8/26/2016 1:24 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
What sound card interface are you using? Have you checked your Windows Volume Mixer? Maybe just needs a tweak.
Back to Top

Graeme Gilmore
Registered Member

Click to send Graeme Gilmore email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Graeme GilmoreAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Aug 2000
Total Posts : 371
 
   Posted 8/26/2016 6:55 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
The sound seems back to normal now. I’ve no idea what happened.

Previously I did look at the Windows Volume mixer and the slide was all the way to the top. After seeing bpaim’s suggestion, I happened to load Finale 2014.5. A file played normally (as it always has in 2014.5).

The, leaving Finale 2014.5 open, I opened Finale25. It was not shown on the sound card and there was almost no volume. Ah, ha. there is program interference. Now I’m not so sure. I closed both programs and opened them again in the same sequence as described above. Both had normal sound.

Anyway, the problem seems solved, probably due to something that happened as I tried bpaim’s suggestions.
Thanks for the help.

Graeme


Graeme


Finale 25, Windows 10 64-bit Home Premium, GPO, TGTools, Patterson Plug-Ins, JW Plug-Ins

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Wednesday, November 13, 2019 10:01 AM (GMT -6)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads