Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Windows - FORUM HAS MOVED! > ARIA Standalone Player - No Sound  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

David Sosnowski
Registered Member



Email Address Not AvailableClick to visit David Sosnowski's website.Private Messaging Not AvailableAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Feb 2006
Total Posts : 175
 
   Posted 10/22/2016 9:51 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
When I try to use the ARIA standalone player (installed by Finale V25.1) I get the following error dialogue:

init: Audio Engine Start Error
Check Preferences. Maybe the current driver doesn't support this sample rate

The player does open after that... but no sound. I have tried every combination of preferences, same thing.

ARIA Player v1.872
ARIA Engine v1.877

Running Windows 10/AU on a Dell XPS13

Anyone have a clue on this?

Thanks,


David
------
David Sosnowski
www.DavidSosnowski.com
Back to Top

Zuill
"The Troll"



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ZuillAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2003
Total Posts : 29077
 
   Posted 10/23/2016 12:14 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Try matching the sample rate of the aria player with your sound card.

Zuill


"When all is said and done, more is said than done."
 
Win 7 64bit, 2011b, 2012c, 2014d, 2014.5 
 
Favorite Forum quote: "Please, everybody, IGNORE THE TROLL!"

Back to Top

David Sosnowski
Registered Member



Email Address Not AvailableClick to visit David Sosnowski's website.Private Messaging Not AvailableAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Feb 2006
Total Posts : 175
 
   Posted 10/23/2016 1:39 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Thanks, Zuill -- but that's the thing, it (the sample rate) does match.


David Sosnowski
Back to Top

Wlgold
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to WlgoldAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined May 2004
Total Posts : 1733
 
   Posted 10/23/2016 8:09 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Is the Aria standalone using an asio driver? If not, try changing to one.


Finale 2014-5, GPO 5, JABB 3, Garritan Steinway Basic, Garritan World Instruments
Windows 10, 64 bit
Intel Core 2 Quad, 8GB RAM

Back to Top

David Sosnowski
Registered Member



Email Address Not AvailableClick to visit David Sosnowski's website.Private Messaging Not AvailableAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Feb 2006
Total Posts : 175
 
   Posted 10/24/2016 1:57 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Thanks, Wlgold.

No, not ASIO. Can you suggest one for Windows 10? I'm a bit rusty on this.

By the way, this problem appears to have developed after the Windows 10 Anniversary Update.

It worked fine, previous to that!


David Sosnowski
Back to Top

gogreen
Registered Member



Click to send gogreen email.Click to visit gogreen's website.Send a Private Message to gogreenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 1999
Total Posts : 1618
 
   Posted 10/24/2016 8:07 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
What happens after you update the engine to version 1.902?


Arthur J. Michaels

/www.facebook.com/composerarthurjmichaels

Finale 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2011b.r2, 2014d, 2014.5, Finale 25
Core i7 860 @ 2.80 GHz, 8.0 GB RAM, Windows 10 Home x64
Garritan COMB2, GPO4, GPO5, Aria Player 1.872, Audacity 2.1.2
Dell 2408 WFP, 1920x1200
M-Audio Delta Audiophile 2496
Casio WK-3000
M-Audio AV40 monitors
AKG K-240 Studio headphones
Brother MFC-L2740DW printer

Back to Top

Wlgold
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to WlgoldAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined May 2004
Total Posts : 1733
 
   Posted 10/25/2016 7:16 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
David Sosnowski said...
Thanks, Wlgold.

No, not ASIO. Can you suggest one for Windows 10? I'm a bit rusty on this.

By the way, this problem appears to have developed after the Windows 10 Anniversary Update.

It worked fine, previous to that!


If you Google asio4all, there are a number of download sites. I do not recommend this for regular Finale; just try it on the standalone Aria and see if it works.


Finale 2014-5, GPO 5, JABB 3, Garritan Steinway Basic, Garritan World Instruments
Windows 10, 64 bit
Intel Core 2 Quad, 8GB RAM

Back to Top

David Sosnowski
Registered Member



Email Address Not AvailableClick to visit David Sosnowski's website.Private Messaging Not AvailableAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Feb 2006
Total Posts : 175
 
   Posted 10/29/2016 8:21 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Athur -- the same thing happens with ARIA Engine 1.902.

Wlgold -- with ASIO4All the player works... but it does not recognize my USB speakers.


David Sosnowski
Back to Top

Derrek
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to DerrekAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2009
Total Posts : 2347
 
   Posted 10/30/2016 10:37 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Of course if you are using the Aria Player standalone, you may get more targeted help on the Garritan forums (both the new one at MM and the Northern Sounds offering).


Finale 2014.5, Finale 25 - Windows 7 (64-bit)
GPO 5, JABB 3, World Instruments
TG Tools Full, (Sonar Platinum)

“Outside of a dog, a book is a man’s best friend. Inside of a dog it’s too dark to read.” — Groucho Marx

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Saturday, December 7, 2019 9:51 PM (GMT -6)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads