Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Windows - FORUM HAS MOVED! > Home button doesn't work  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

abraham2000
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to abraham2000AIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2010
Total Posts : 53
 
   Posted 10/29/2016 1:44 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Hello!
after the last update of finale 25, the ''home'' button, for rewind to measure 1 of piece, doesn't work
if I pres first ''end'' button, then it works, but not from any measure, like before
any idea why this happens?

thanks!

Abraham


Abraham Espinosa (Spain)

Finale 25
Native Komplete 10 Ultimate
East West Symphonic Orchestra
Ivory II Grand Pianos
M-audio fast track pro
Intel core i7 4400ghz
64 SSD cache disk
16 gb ram

Back to Top

Zuill
"The Troll"



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ZuillAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2003
Total Posts : 29077
 
   Posted 10/29/2016 2:11 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Are you talking about the Home button in Scroll View, or the Home button in the Playback controls?

Zuill


"When all is said and done, more is said than done."
 
Win 7 64bit, 2011b, 2012c, 2014d, 2014.5 
 
Favorite Forum quote: "Please, everybody, IGNORE THE TROLL!"

Back to Top

abraham2000
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to abraham2000AIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2010
Total Posts : 53
 
   Posted 10/29/2016 2:18 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
hello!
it's the home button in the playback controlls, similar to: I<<

thanks!!


Abraham Espinosa (Spain)

Finale 25
Native Komplete 10 Ultimate
East West Symphonic Orchestra
Ivory II Grand Pianos
M-audio fast track pro
Intel core i7 4400ghz
64 SSD cache disk
16 gb ram

Back to Top

Mike Rosen
himself



Email Address Not AvailableClick to visit Mike Rosen's website.Send a Private Message to Mike RosenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Feb 2006
Total Posts : 14146
 
   Posted 10/29/2016 2:30 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Have you actually stopped playback (the square box) or have you just paused it, with the spacebar?



Mike Rosen
www.specialmillwork.com

Bass with Choir of the Sound www.choirofthesound.org
Volunteer copyist (The Gang of Twelve) for the Barbershop Harmony Society
FINALE TIPS at www.specialmillwork.com/finale-tips-and-tricks/index.html

Finale 2014.5 on El Capitan
Simple Entry, QWERTY keyboard, numberpad. That's my system, and I'm stickin' to it.

"As a musician, he's a damn fine woodworker."

Back to Top

abraham2000
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to abraham2000AIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2010
Total Posts : 53
 
   Posted 10/29/2016 3:14 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
in both cases the problem occurs
I only can go to measure 1 writing "1" in the measure counter box, or with the normal rewind button <<
well, thanks for your help!

Abraham


Abraham Espinosa (Spain)

Finale 25
Native Komplete 10 Ultimate
East West Symphonic Orchestra
Ivory II Grand Pianos
M-audio fast track pro
Intel core i7 4400ghz
64 SSD cache disk
16 gb ram

Back to Top

Mike Rosen
himself



Email Address Not AvailableClick to visit Mike Rosen's website.Send a Private Message to Mike RosenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Feb 2006
Total Posts : 14146
 
   Posted 10/29/2016 3:51 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Do you have "playback from measure 1" selected?



Mike Rosen
www.specialmillwork.com

Bass with Choir of the Sound www.choirofthesound.org
Volunteer copyist (The Gang of Twelve) for the Barbershop Harmony Society
FINALE TIPS at www.specialmillwork.com/finale-tips-and-tricks/index.html

Finale 2014.5 on El Capitan
Simple Entry, QWERTY keyboard, numberpad. That's my system, and I'm stickin' to it.

"As a musician, he's a damn fine woodworker."

Back to Top

Derrek
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to DerrekAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2009
Total Posts : 2347
 
   Posted 10/29/2016 4:53 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
It's an accepted truth that "you can't go home again."

(I noticed when I pressed the "rewind to start" while playing, the cursor restarted at the beginning.


Finale 2014.5, Finale 25 - Windows 7 (64-bit)
GPO 5, JABB 3, World Instruments
TG Tools Full, (Sonar Platinum)

“Outside of a dog, a book is a man’s best friend. Inside of a dog it’s too dark to read.” — Groucho Marx

Post Edited (Derrek) : 10/29/2016 4:56:48 PM (GMT-5)

Back to Top

abraham2000
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to abraham2000AIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2010
Total Posts : 53
 
   Posted 10/30/2016 1:10 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Hello!

Mike,
in my playback settings I have selected: always start at > current counter setting
I've always been this way

on the other hand, I do not know where is the option that you mentioned me

thanks for all!

Abraham


Abraham Espinosa (Spain)

Finale 25
Native Komplete 10 Ultimate
East West Symphonic Orchestra
Ivory II Grand Pianos
M-audio fast track pro
Intel core i7 4400ghz
64 SSD cache disk
16 gb ram

Back to Top

epostman
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to epostmanAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Aug 2016
Total Posts : 1
 
   Posted 11/28/2016 12:42 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I just upgraded from PrintMusic to the latest version of Finale and am having the same problem. The only thing that has worked for me so far is to click the END button and then the HOME button. I'd rather it be only one click though.

Eric P.
Finale 15.1.183 (upgraded today. 11/28/16)
windows 10 (64-bit)
Back to Top

abraham2000
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to abraham2000AIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2010
Total Posts : 53
 
   Posted 11/30/2016 5:28 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Today I still have the same problem
only if I press first the END button, runs the HOME button
Is a bit uncomfortable
I hope that the developers can solve it
thanks!


Abraham Espinosa (Spain)

Finale 25
Native Komplete 10 Ultimate
East West Symphonic Orchestra
Ivory II Grand Pianos
M-audio fast track pro
Intel core i7 4400ghz
64 SSD cache disk
16 gb ram

Back to Top

Graeme Gilmore
Registered Member

Click to send Graeme Gilmore email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Graeme GilmoreAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Aug 2000
Total Posts : 371
 
   Posted 11/30/2016 8:12 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I have the same problem. I suspect a bug since the playback home button works as expected in 2014.5.


Graeme


Finale 25.1, Windows 10 64-bit Home Premium, GPO, TGTools, Patterson Plug-Ins, JW Plug-Ins

Back to Top

Zuill
"The Troll"



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ZuillAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2003
Total Posts : 29077
 
   Posted 11/30/2016 11:40 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I confirm as well. If it worked in 25 but not 25.1, then it seems it should be easily fixed.

Zuill


"When all is said and done, more is said than done."
 
Win 7 64bit, 2011b, 2012c, 2014d, 2014.5, 25.1
 
Favorite Forum quote: "Please, everybody, IGNORE THE TROLL!"

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Friday, November 22, 2019 12:24 AM (GMT -6)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads