Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Windows - FORUM HAS MOVED! > Dotted Rest Bug still in v25  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Oldest Post First ]

nordensten
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to nordenstenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jul 2000
Total Posts : 419
 
   Posted 12/3/2016 9:21 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Motet said...
Neat trick!

This is an example of the kind of thing that will be lost when these forums close.


Exactly, and Makemusic couldn't care less...

Sad times...


(Finale 1.0 (1988) -> v.25) using 2012c & v.25
Cubase 8.5 Pro & Reaper - Vienna Ensemble Pro - Ircam SPAT - Hauptwerk 4 - (Overture 5) - Dorico
Libraries: VSL, Spitfire, Orchestral Tools, Xsample, Embertone, Wallander, Pianoteq, Sample Modeling, EWQL +++
Garritan Steinway - Garritan CFX pianos
Multiple Windows computers W7/W8.1/i7/32GB

Back to Top

Motet
Isorhythmic



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to MotetAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2002
Total Posts : 12849
 
   Posted 12/1/2016 4:20 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Neat trick!

This is an example of the kind of thing that will be lost when these forums close.


Finale 2014.5, 2011b, 2005, TGTools
Windows 7, MIDI input
Finale Transposition Chart

Back to Top

jange
Registered Member

Email Address Not AvailableClick to visit jange's website.Send a Private Message to jangeAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2013
Total Posts : 53
 
   Posted 12/1/2016 12:27 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
If you want to do it manually, you must do the following in the "Edit Frame" dialog:
- uncheck the "Float Rest" flag in the "Entry" section
- check the "Legality" flag in the "Note" section (not in the Entry section - don't touch that)
- depending on your movable rest settings in Document Options->Layers->Adjust Floating Rests
you may need to correct the "Displacement" value in the "Note" section (otherwise the note may change its staff position)

-> all this is done automatically by the Move Rests plugin.

Jan


Elbsound.studio

Back to Top

Zuill
"The Troll"



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ZuillAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2003
Total Posts : 29077
 
   Posted 12/1/2016 12:19 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I'll look into that. Just unchecking the Float box in Speedy Edit box doesn't fix the problem, so I will do further research.

Zuill


"When all is said and done, more is said than done."
 
Win 7 64bit, 2011b, 2012c, 2014d, 2014.5, 25.1
 
Favorite Forum quote: "Please, everybody, IGNORE THE TROLL!"

Back to Top

jange
Registered Member

Email Address Not AvailableClick to visit jange's website.Send a Private Message to jangeAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2013
Total Posts : 53
 
   Posted 12/1/2016 10:19 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Dot modifications are not stored on floating rests, but on movable rests.
So there is a workaround:
Just call the "Move Rests" plugin with the settings from the attached image before saving.
It will remove the "Floating flag" from the rests and attach them to their current staff position.
Then saving and reloading dot modifcations works fine.
You can also remove it by applying the same plugin with "Clear manual positioning" checked.
But this will also clear all other manual positionings of rests.

Screencam video of the process: /www.youtube.com/watch?v=o01SdUAtxBo
(first measure standard rests, second measure movable rests
-> dot modications in m.1 are lost, in m.2 they are loaded correctly)

It doesn't work though if you have score and parts in different "Display in Concert pitch" states
as the rests will be also be shifted after from the center of the staff in the transposing parts.

Jan


Elbsound.studio

Post Edited (jange) : 12/1/2016 9:02:10 AM (GMT-6)


Image Attachment :
Image Preview
MoveRests.jpg
  29KB (image/jpeg)
This image has been viewed 151 time(s).
Back to Top

bpalm
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to bpalmAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2014
Total Posts : 34
 
   Posted 11/29/2016 10:28 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
If ever :)
Back to Top

Zuill
"The Troll"



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ZuillAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2003
Total Posts : 29077
 
   Posted 11/29/2016 4:28 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
One would think this would have been addressed, but not so. If you adjust the dot position on a rest, then save, close, and reopen Finale, the dot is back to its default position. Oh well. Finale bugs die hard.
 
Zuill


"When all is said and done, more is said than done."
 
Win 7 64bit, 2011b, 2012c, 2014d, 2014.5, 25.1
 
Favorite Forum quote: "Please, everybody, IGNORE THE TROLL!"

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Friday, September 17, 2021 8:55 PM (GMT -5)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads