Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Macintosh - FORUM HAS MOVED! > Fin 2011 woes  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

musicofnote
Registered Member

Email Address Not AvailableClick to visit musicofnote's website.Private Messaging Not AvailableAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jan 2001
Total Posts : 490
 
   Posted 6/10/2010 10:48 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Newly set up 10.6.3 MacBook Pro 2.66 GHz 4 GB RAM

When I set up this computer several months ago I did a vanilla installation and migrated programs and apps from my old MacBook. Had to re-install finale 2009 then because it wouldn't authorize. With the MacBook and my iMac 2.8GHz running10.6.3 also, I'd had the plug-in bundle-bit problem

Cut to 2011 installation. I installed this without Garriton instruments. Don't need them.

After the installation process was finished I got the messages that the following could not be found:
SMPCheck.bundle
SmartMusicMarkers.bundle
TextSearchReplace.bundle
HP.bundle
ScoreMerger.bundle
ApplyCapoChords.bundle

and there is no menu for plugins at all - sound famillier.


WTF is going on?


greetings



Leonard Cecil, ACSA
IT-Support / EDV-Coordination
Ethnological Seminar
University Zürich
Switzerland

and
(formerly) Music of Note - Music Notation Workshop
http://web.mac.com/support.notation/Site/Welcome.html

------------
Finale 2008 & 2009 on:
1-MacBook Pro w/2.66 GHz, 4GB RAM, OS 10.6.3, XP SP3, Win7
1-iMac 24", 2.8 GHz, 4 GB RAM, OS 10.6.3, XP SP3

and otherwise:
1-Mac Intel MacMini Server 2.53 GHz, 4 GB RAM, OS 10.6.3 Server (OD Master)

Post Edited (musicofnote) : 6/10/2010 10:17:46 AM (GMT-5)

Back to Top

Dr. Wiggy
Early music: modern methods



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Dr. WiggyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2006
Total Posts : 12628
 
   Posted 6/10/2010 12:46 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Those bundles are all inside the Finale app package, IIRC. You need to set the bundle bit on those, too.

Don't forget to report this bundle problem to MM.


Finale 2009c, 2Ghz iMac; 2Ghz MacBook, 10.6.3
Edirol FA-66; M-Audio Oxygen 61; Yamaha PSR-410
Ancient Groove Music
www.ancientgroove.co.uk

Back to Top

musicofnote
Registered Member

Email Address Not AvailableClick to visit musicofnote's website.Private Messaging Not AvailableAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jan 2001
Total Posts : 490
 
   Posted 6/10/2010 1:08 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Already done that. I'm waiting for an answer from Make Music because frankly, this is the only app I've got that does this and I'm sick of it. BTW - no default documents were installed. No templates were installed. No document styles were installed. Nothing was in the Libraries folder. No user manual was installed.


greetings



Leonard Cecil, ACSA
IT-Support / EDV-Coordination
Ethnological Seminar
University Zürich
Switzerland

and
(formerly) Music of Note - Music Notation Workshop
http://web.mac.com/support.notation/Site/Welcome.html

------------
Finale 2008 & 2009 on:
1-MacBook Pro w/2.66 GHz, 4GB RAM, OS 10.6.3, XP SP3, Win7
1-iMac 24", 2.8 GHz, 4 GB RAM, OS 10.6.3, XP SP3

and otherwise:
1-Mac Intel MacMini Server 2.53 GHz, 4 GB RAM, OS 10.6.3 Server (OD Master)

Back to Top

Bill Stevens
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Bill StevensAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2000
Total Posts : 5408
 
   Posted 6/10/2010 1:12 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I had that problem on one of my machines but not on the other. I went into the folders section of Program Options and set the correct paths to all those things and they work fine now. It just took a few seconds.

I think the way 2011 places parts of the program is different from before, but I haven't quite figured it out yet. For instance, some things seem to be in the user account and others in the general account.

Bill


Finale 2011 (all versions since 1.0)
Staff Paper and #2 Pencil
OS 10.6.3

Back to Top

Dr. Wiggy
Early music: modern methods



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Dr. WiggyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2006
Total Posts : 12628
 
   Posted 6/10/2010 1:16 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Most of the things you're missing are now in <user>/Library/Application Support/MakeMusic, I think.


Finale 2009c, 2Ghz iMac; 2Ghz MacBook, 10.6.3
Edirol FA-66; M-Audio Oxygen 61; Yamaha PSR-410
Ancient Groove Music
www.ancientgroove.co.uk

Back to Top

Éric Dussault
Finale 2011 Mac user



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Éric DussaultAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined May 2002
Total Posts : 778
 
   Posted 6/10/2010 2:20 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Try moving the missing folders from --> HD Library/Application Support/MakeMusic/Finale 2011/ TO --> User Library/Application Support/MakeMusic/Finale 2011/.


Éric Dussault
Mac Finale 2011
iMac 27 inches, 4 GB Ram
Mac OS 10.6.3

Back to Top

musicofnote
Registered Member

Email Address Not AvailableClick to visit musicofnote's website.Private Messaging Not AvailableAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jan 2001
Total Posts : 490
 
   Posted 6/10/2010 3:24 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I did find the "missing" default files, template and such. Just that the Program itself was looking in the wrong place. You'd think that the installer program would know where it'd installed it's stuff and set the paths initially there. As to the bundle bit thing, I COULD fix is but I'm not going to. I want to hear from Make Music why it hasn't worked on any machine I've tried, neither here at home nor at the University (as a test). Why should I have to spend the time to do something as elementary as this - again, some kind of installer problem and not even a new one. It's been here for several years now. I could understand it if this was some high school kid writing his own first shareware program, but this upgrade set me back a little penny and with the exception of Fin2010 I've bought everyupgrade since Finale 2.6.


greetings



Leonard Cecil, ACSA
IT-Support / EDV-Coordination
Ethnological Seminar
University Zürich
Switzerland

and
(formerly) Music of Note - Music Notation Workshop
http://web.mac.com/support.notation/Site/Welcome.html

------------
Finale 2008 & 2009 on:
1-MacBook Pro w/2.66 GHz, 4GB RAM, OS 10.6.3, XP SP3, Win7
1-iMac 24", 2.8 GHz, 4 GB RAM, OS 10.6.3, XP SP3

and otherwise:
1-Mac Intel MacMini Server 2.53 GHz, 4 GB RAM, OS 10.6.3 Server (OD Master)

Back to Top

JustinP
Senior Product Manager

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to JustinPAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2009
Total Posts : 822
 
   Posted 6/10/2010 4:07 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Hi Leonard,

Sorry to hear you're still having trouble with the bit bundle issue.

This is not a common problem among Macintosh users (we have had 18 contacts on this issue since June of 2007) and we've been able to isolate the problem to a few specific applications which can cause the bit bundle issue, and I'm sure there are more out there that we have not encountered yet as detailed in the article below. Also, the steps in the article below will solve the problem.

makemusic.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1106/

I'm fairly positive that the issue is isolated to something common about your computers or installation procedure.

As for the missing file problems, when you run the Finale 2011 installer, are you performing a custom installation or are you doing the full standard installation and choosing not to install the GPO sounds?

Finale 2011 stores Application specific default files to Macintosh HD > Library > Application Support > MakeMusic > Finale 2011 > Music Files. When Finale 2011 is launched for the first time, needed files are copied to Macintosh HD > Users > (Your User Folder) > Library > Application Support > MakeMusic > Finale 2011 > Music Files.

We have had some contacts about these files not being copied properly since the release of 2011 if the users have had some permissions problems occurring on their user account. These customers have been able to solve their problems by creating a new standard user account.

You can also copy these files directly from the Mac HD > Library to the User Folder > Library if you are not in a position to troubleshoot any account issues.

Again, these types of problems are computer and setup specific. I noticed that you have migrated your hard drive from your previous computer, do you have any of these issues if you do a total hard drive re-format then a clean install of OS 10.6 (without copying anything from a previous computer)?

Thanks,


Justin Phillips

MakeMusic, Inc.

Notation Product Specialist

These on-line forums are intended for the exchange of ideas among the users of MakeMusic products. If you'd like individual help from our technical support staff, please contact them directly at http://support.makemusic.com/.

Back to Top

musicofnote
Registered Member

Email Address Not AvailableClick to visit musicofnote's website.Private Messaging Not AvailableAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jan 2001
Total Posts : 490
 
   Posted 6/11/2010 1:14 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Hello Justin

Only 17, eh? well about 20 of them must have left messages here. :-(

I did a full installation w(out Garritan

As I wrote, the file were installed, but it would seem that the the initial program settings did not know where the files were actually installed, since I then had to find them.

re-doing lauch services database did NOT fix the problem, like so many here have reported.

I'm taking my DVD again to the univ. I had the same bundle bit problem there with Fin 2009 and Fin2008 on vanilla systems directly after a DVD only installation on a series of iMacs, MacMinis and MacBooks.


greetings



Leonard Cecil, ACSA
IT-Support / EDV-Coordination
Ethnological Seminar
University Zürich
Switzerland

and
(formerly) Music of Note - Music Notation Workshop
http://web.mac.com/support.notation/Site/Welcome.html

------------
Finale 2008 & 2009 on:
1-MacBook Pro w/2.66 GHz, 4GB RAM, OS 10.6.3, XP SP3, Win7
1-iMac 24", 2.8 GHz, 4 GB RAM, OS 10.6.3, XP SP3

and otherwise:
1-Mac Intel MacMini Server 2.53 GHz, 4 GB RAM, OS 10.6.3 Server (OD Master)

Back to Top

Dr. Wiggy
Early music: modern methods



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Dr. WiggyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2006
Total Posts : 12628
 
   Posted 6/11/2010 12:23 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Justin Phillips said...

We have had some contacts about these files not being copied properly since the release of 2011 if the users have had some permissions problems occurring on their user account. These customers have been able to solve their problems by creating a new standard user account.

What kind of user can't write to their own user account? That's a pretty serious permission problem.

As for the bundle bit issue, I had it once with 2008, but not with 2009 on the same machine, with the same apps.


Finale 2009c, 2Ghz iMac; 2Ghz MacBook, 10.6.3
Edirol FA-66; M-Audio Oxygen 61; Yamaha PSR-410
Ancient Groove Music
www.ancientgroove.co.uk

Back to Top

JustinP
Senior Product Manager

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to JustinPAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2009
Total Posts : 822
 
   Posted 6/11/2010 12:28 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
We're investigating that right now. It's possible that there could be a wrong permission setting for the MakeMusic folder at Library > App Data from an older version of Finale, SmartMusic, etc. Not really sure at the moment, since we've been unable to reproduce this in house.


Justin Phillips

MakeMusic, Inc.

Notation Product Specialist

These on-line forums are intended for the exchange of ideas among the users of MakeMusic products. If you'd like individual help from our technical support staff, please contact them directly at http://support.makemusic.com/.

Back to Top

wfindlay
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to wfindlayAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2000
Total Posts : 14
 
   Posted 4/15/2011 8:08 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Has there been an official resolution to this? I just installed Finale 2011 on my OSX 10.6.6 Mac and am having this exact issue. I've been upgrading since 2004.
Back to Top

wfindlay
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to wfindlayAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2000
Total Posts : 14
 
   Posted 4/15/2011 11:40 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I reread your post and was able to correct the issue. I followed the instructions here:

makemusic.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1106/

but just deleted the entire Finale 2011 application instead of the plug-ins folder. Then I did the step titled "REBUILD LAUNCH SERVICES DATABASE" and reinstalled Finale and now it is a-ok.

Thanks
Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Thursday, August 18, 2022 9:50 PM (GMT -5)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads