Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Macintosh - FORUM HAS MOVED! > Adjust Baselines bug?  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

Bart Visser
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Bart VisserAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 1999
Total Posts : 90
 
   Posted 7/7/2014 10:16 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Hi,

When using the adjust baselines-dialog (Lyrics menu), there seems to be a bug: setting a value for an adjustment on a certain staff system, all other staff systems are effected.

Steps:
1. Put in lyrics, verse 1 and verse 2 on one stave, multiple staff systems.
2. Adjust verse 2 for staff system 2.
3. Result: all the baselines get mixed up (those on other systems and those from other verses).

This is happening for me on two Macs. One running Finale 2014b, the other Finale 2014c. Finale 2014a didn't have this bug...

Can anyone reproduce this bug?

Thanks,

Bart
Back to Top

Motet
Isorhythmic



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to MotetAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2002
Total Posts : 12849
 
   Posted 7/7/2014 3:31 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
How are you accomplishing step 2?


Finale 2011b, 2005, TGTools
Windows 7, USB Keystation 61

Back to Top

Zuill
"The Troll"



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ZuillAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2003
Total Posts : 29077
 
   Posted 7/7/2014 3:47 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Might be a Mac only thing. I can't seem to get the same behavior. Maybe we need to see a file with the error.

Zuill


"When all is said and done, more is said than done."
 
Finale 2002b, 2003a, 2004b, 2005b, Win XP SP3, 2011b Win 7 64bit, 2012a Bought and Paid For (Hopefully soon 2012b with some of the MAJOR BUGS fixed--well, now with 2012b and some of the bugs are fixed) 2012c, with some bug fixes. 2014a now.
Favorite Forum quote: "Please, everybody, IGNORE THE TROLL!"

Back to Top

Peter Thomsen
Registered Member

Click to send Peter Thomsen email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Peter ThomsenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2000
Total Posts : 8331
 
   Posted 7/7/2014 11:18 PM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Motet said...
How are you accomplishing step 2?

Like this:



Peter


Mac Finale, 2011c, 2012c & 2014c, Dolet 6.4 plug-in, Mac OS X 10.9.3, iMac Intel Core i7, 2.93 GHz, 16 GB RAM


Image Attachment :
Image Preview
AdjustBaselines.jpg
  34KB (image/jpeg)
This image has been viewed 171 time(s).
Back to Top

Bart Visser
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Bart VisserAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 1999
Total Posts : 90
 
   Posted 7/8/2014 3:11 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Thanks Peter, that's the dialog box that's causing me troubles.

I experience this behavior on different Macs with different files (both 'fresh' and finished scores).

Anyone else seeing this?

Bart Visser
Back to Top

Peter Thomsen
Registered Member

Click to send Peter Thomsen email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Peter ThomsenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2000
Total Posts : 8331
 
   Posted 7/8/2014 4:28 AM (GMT -6)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Zuill said...
Might be a Mac only thing. I can't seem to get the same behavior. Maybe we need to see a file with the error…

I can’t seem to get the same behaviour in my own copy of Mac Finale 2014c.

Peter


Mac Finale, 2011c, 2012c & 2014c, Dolet 6.4 plug-in, Mac OS X 10.9.3, iMac Intel Core i7, 2.93 GHz, 16 GB RAM

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Saturday, January 18, 2020 10:26 AM (GMT -6)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads