Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Macintosh - FORUM HAS MOVED! > Getting rid of annoying "Cannot find instrument file" pop-up  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

Pat Greene
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Pat GreeneAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2008
Total Posts : 26
 
   Posted 3/13/2016 1:52 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Since upgrading to 2014.5, I've been getting a pop-up that says "Cannot find instrument bank file at /Applications/Garritan Personal Orchestra 4/Banks/Standard/GPO.(instrument).xml." It then asks "Do you want to uninstall this product?"

I always click "Yes," enter an administrator password, and then the Garritan sounds I'm using come up no problem at all. Since I don't have any sounds assigned to that instrument bank, I can't find a folder to delete them from. Is there a way to just reassign my audio settings to bypass this?

Thanks. :)


All flowers, in time, bend towards the sun.
---Jeff Buckley

Back to Top

Dr. Wiggy
Early music: modern methods



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Dr. WiggyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2006
Total Posts : 12628
 
   Posted 3/13/2016 4:50 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Does the file exist st that location or not?
Agreeing to uninstall something that you want to keep doesn't sound ideal. I would reinstall GPO if I were you.

NB: make sure you update the Aria player and engine afterwards, as the newer version required by Finsle 2014.5 may get replaced by an older one in the GPO installer.


"This is me helping."

Finale 2014.5, 2012 MacMini; 2012 MacBook Pro (10.11.3)
Edirol FA-66; Roland A-49, HP Laserjet 5200 DTN
Ancient Groove Music www.ancientgroove.co.uk

Back to Top

Pat Greene
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Pat GreeneAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2008
Total Posts : 26
 
   Posted 3/14/2016 12:05 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Thanks!


All flowers, in time, bend towards the sun.
---Jeff Buckley

Back to Top

diz
Registered Member



Click to send diz email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to dizAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Apr 2002
Total Posts : 626
 
   Posted 3/17/2016 5:27 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I had this problem too, so I contacted Finale's Tech Support: here is the solution they posed for me (I'm using Finale 2012, though I own 2014.5):

"What I'd recommend trying first is to reassign your playback sounds. To do this, choose MIDI/Audio > Reassign Playback Sounds > Yes."


Finale 2012A.r3 and 2014.5
Macbook Air

Back to Top

Pat Greene
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Pat GreeneAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2008
Total Posts : 26
 
   Posted 3/18/2016 11:57 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Ah, makes sense! Thanks.


All flowers, in time, bend towards the sun.
---Jeff Buckley

Back to Top

Pat Greene
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Pat GreeneAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2008
Total Posts : 26
 
   Posted 3/18/2016 11:58 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Ah, makes sense! Thanks.


All flowers, in time, bend towards the sun.
---Jeff Buckley

Back to Top

diz
Registered Member



Click to send diz email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to dizAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Apr 2002
Total Posts : 626
 
   Posted 3/18/2016 5:38 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Actually, it did not solve the problem at all. As it turns out, so more emails to Tech Support ...


Finale 2012A.r3 and 2014.5
Macbook Air

Back to Top

Pat Greene
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Pat GreeneAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2008
Total Posts : 26
 
   Posted 3/23/2016 3:44 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Yeah, didn't fix my issues either. :( Any word back from them?


All flowers, in time, bend towards the sun.
---Jeff Buckley

Back to Top

mozartny
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to mozartnyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2005
Total Posts : 12
 
   Posted 10/19/2016 11:39 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Try this - it works:

https://makemusic.zendesk.com/hc/en-us/community/posts/213605148-Aria-Player-problem-always-asking-for-GPO-4
Back to Top

Pat Greene
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Pat GreeneAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Mar 2008
Total Posts : 26
 
   Posted 10/20/2016 10:58 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Wow, thanks!!!


All flowers, in time, bend towards the sun.
---Jeff Buckley

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Thursday, August 22, 2019 5:44 AM (GMT -5)
There are a total of 407,481 posts in 58,781 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads