Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Macintosh - FORUM HAS MOVED! > Managing spacing between systems in parts  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

Shnootre
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ShnootreAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2000
Total Posts : 952
 
   Posted 11/14/2016 12:11 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
In both 2014.5 and Fin 25, it really doesn't seem like the spacing option works at all in the Page Formats for Parts dialogue box.

I'm trying to set things up so that I don't have to manually respace EVERY part. But there doesn't seem to be any difference made by any number that I type into the "Distance Between Systems" box in the dialogue. If I type in 1, and I have a part open, I actually do see the spacing get bigger, but when I close the dialogue it jumps back to its regular, super-cramped size.

I am hitting generate parts after every adjustment. Am I missing some key step?


Daniel Sonenberg
Macbook Pro 2.5 GHz Intel Core i7
OSX 10.9.4
16 gig ram
GPO4 full and JABB3
A bunch of sample libraries
Finale 25
Logic X

Back to Top

N. Grossingink
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to N. GrossinginkAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Nov 2002
Total Posts : 3991
 
   Posted 11/14/2016 12:17 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Generating parts will wipe out any adjustments you make. Only use it one time, when all note entry is completed and before you start working on parts.

N.


OSX El Capitan 10.11.6
Finale 2011c, 2012c for production work

Finale 2014.5, not used by my clients

(Finale v25 - not interested yet)

TgTools, Patterson Plugins, JW Change and Staff Polyphony, QuicKeys 4
Mac Mini 2.4 Ghz Intel, 8GB RAM
New Belgium Fat Tire Ale

Back to Top

Shnootre
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ShnootreAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2000
Total Posts : 952
 
   Posted 11/14/2016 12:53 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I get that. My problem is: It does absolutely nothing. Ever. No matter what.


Daniel Sonenberg
Macbook Pro 2.5 GHz Intel Core i7
OSX 10.9.4
16 gig ram
GPO4 full and JABB3
A bunch of sample libraries
Finale 25
Logic X

Back to Top

Peter Thomsen
Registered Member

Click to send Peter Thomsen email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Peter ThomsenAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Jun 2000
Total Posts : 8331
 
   Posted 11/14/2016 1:53 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
System spacing in the parts works for me without any problems.

I wonder why it does not work for you.
To find the culprit we may need to see an empty template from you.
I suggest that you attach the template here.

Peter


Mac Finale, 2012c, 2014d & 2014.5, Dolet 6.6 plug-in, Mac OS X 10.11.6, iMac Intel Core i7, 2.93 GHz, 16 GB RAM

Back to Top

N. Grossingink
Registered Member



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to N. GrossinginkAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Nov 2002
Total Posts : 3991
 
   Posted 11/14/2016 2:27 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Shnootre said...
I am hitting generate parts after every adjustment. Am I missing some key step?


I assume you are "hitting" something else. What is it?

N.


OSX El Capitan 10.11.6
Finale 2011c, 2012c for production work

Finale 2014.5, not used by my clients

(Finale v25 - not interested yet)

TgTools, Patterson Plugins, JW Change and Staff Polyphony, QuicKeys 4
Mac Mini 2.4 Ghz Intel, 8GB RAM
New Belgium Fat Tire Ale

Back to Top

Shnootre
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ShnootreAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Dec 2000
Total Posts : 952
 
   Posted 11/14/2016 3:56 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
No - what I am saying is that I am trying to find the right distance - so I actually AM regenerating after every adjustment. And I'm finding it does nothing.

I'll upload a template when I can, but right now I'm just working - it's somewhat quick to respace per part, and the spacing does need to be somewhat different for each part, and each page. Not sure how much time this feature would save me.

(obviously I'm no longer regenerating now that I'm actually editing parts...)


Daniel Sonenberg
Macbook Pro 2.5 GHz Intel Core i7
OSX 10.9.4
16 gig ram
GPO4 full and JABB3
A bunch of sample libraries
Finale 25
Logic X

Back to Top

jdpmus
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to jdpmusAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2002
Total Posts : 129
 
   Posted 11/14/2016 11:33 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I have the same problem. Some of the parts are spaced properly, others from the same score will have wide spaces between systems that I have to manually adjust. I've set up templates with the parts and score page format to my settings, but seem to get this random behavior.


MacBook Pro, 4GB, Finale 3.2-2014d, Logic Studio Pro, Mainstage, Miroslav Philharmonic, SampleTank, Axiom 25

Back to Top

Christopher Smith
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to Christopher SmithAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Sep 2007
Total Posts : 2290
 
   Posted 11/15/2016 8:58 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Shnootre said...
In both 2014.5 and Fin 25, it really doesn't seem like the spacing option works at all in the Page Formats for Parts dialogue box.

I'm trying to set things up so that I don't have to manually respace EVERY part. But there doesn't seem to be any difference made by any number that I type into the "Distance Between Systems" box in the dialogue. If I type in 1, and I have a part open, I actually do see the spacing get bigger, but when I close the dialogue it jumps back to its regular, super-cramped size.

I am hitting generate parts after every adjustment. Am I missing some key step?


WHICH dialogue? It had better be the Define Page Format dialogue box, and NOT the Adjust System Margins dialogue box. The latter WILL be wiped in favour of the setting in the Define Page Format when you generate parts.


Christopher Smith

Mac Mini (Late 2014) 2.8 Ghz Intel Core i5, 8GB RAM
OSX Yosemite 10.10.5
Finale 2014.5 and V. 25
or
Macbook Pro (Retina, 13 inch, early 2015) 2.7 Ghz Intel Core i5, 8 GB RAM
OSX Yosemite 10.10.5
Finale 2014.5 and V. 25

Back to Top

Jetcopy
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to JetcopyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2000
Total Posts : 4795
 
   Posted 11/15/2016 11:07 AM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
jdpmus said...
I have the same problem. Some of the parts are spaced properly, others from the same score will have wide spaces between systems that I have to manually adjust. I've set up templates with the parts and score page format to my settings, but seem to get this random behavior.

This might be the "space systems evenly" setting in the manage parts dialog box. When this setting is checked, Finale will space your systems evenly, whether there are 3 systems on a page or 10. This can lead to huge amounts of white space between systems.


Retina Macbook Pro OSX 10.9.5, 2.5GHz Intel Core i7, 16 GB RAM, El Capitan on separate drive

Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Thursday, October 29, 2020 1:23 AM (GMT -5)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads