Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Macintosh - FORUM HAS MOVED! > Errors with Playback (v25.2)  Forum Quick Jump
 
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
[ << Previous Thread | Next Thread >> | Show Newest Post First ]

Ehler
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to EhlerAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Feb 2015
Total Posts : 10
 
   Posted 12/9/2016 1:06 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I've just gotten v25 for macOS Sierra, and am having problems with playback. I tried to go into Aria to load the sounds myself, but got the attached error message instead. What do I need to do? Fairly inconvenient.
Image Attachment :
Image Preview
Screen Shot 2016-12-09 at 11.03.44 AM.png
  167KB (image/png)
This image has been viewed 172 time(s).
Back to Top

Zuill
"The Troll"



Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to ZuillAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Oct 2003
Total Posts : 29077
 
   Posted 12/9/2016 1:17 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Did 25.1 have this problem?

Zuill


"When all is said and done, more is said than done."
 
Win 7 64bit, 2011b, 2012c, 2014d, 2014.5, 25.2
 
Favorite Forum quote: "Please, everybody, IGNORE THE TROLL!"

Back to Top

Ehler
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to EhlerAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Feb 2015
Total Posts : 10
 
   Posted 12/9/2016 1:17 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Zuill said...
Did 25.1 have this problem?

Zuill


Yes
Back to Top

jim dukey
Registered Member

Click to send jim dukey email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to jim dukeyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Apr 2004
Total Posts : 1082
 
   Posted 12/9/2016 1:19 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
I had to load Garritan separately when I installing V25.
Update to 25.1 was fine.
Also, it's better to load Inst from the Score Manager.


Molecular Computer, Powered by Fusion in a Jar. Finale 3000, Wireless ESP Module, No Physical Interface, Printed Parts Manifest by The Universe,
SOOOO Boring! Now Everybody is Friggin' Mozart.

Back to Top

Ehler
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to EhlerAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Feb 2015
Total Posts : 10
 
   Posted 12/9/2016 1:20 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
jim dukey said...
I had to load Garritan separately when I installing V25.
Update to 25.1 was fine


How is this done?
Back to Top

jim dukey
Registered Member

Click to send jim dukey email.Personal Homepage Not AvailableSend a Private Message to jim dukeyAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Apr 2004
Total Posts : 1082
 
   Posted 12/9/2016 1:23 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
It was offered on a List, that's all I remember.
It was a separate task.
Someone else here can give a clearer explanation-
And try to load with Score Manager, but if the sounds aren't there, you'll have to find and load them.
I hope someone more knowledgeable will chime in soon!
Do you still have the Download Folder?


Molecular Computer, Powered by Fusion in a Jar. Finale 3000, Wireless ESP Module, No Physical Interface, Printed Parts Manifest by The Universe,
SOOOO Boring! Now Everybody is Friggin' Mozart.

Back to Top

Ehler
Registered Member

Email Address Not AvailablePersonal Homepage Not AvailableSend a Private Message to EhlerAIM Not AvailableICQ Not AvailableY! Not AvailableMSN Not Available
Date Joined Feb 2015
Total Posts : 10
 
   Posted 12/9/2016 6:02 PM (GMT -5)    Quote This PostAlert An Admin About This Post.
Posting this reply for anyone else who makes this mistake, I got it figured out, but holy crap I'm dumb and this was all my (not MM's) fault:

When installing Garritan sounds it gives you a prompt to select a directory to install it in. It just throws open the Finder browse window without any context, and I thought it was looking for me to load a file into the installer. I guess I clicked cancel when installing v25 instead of just open on the shared directory (where it wants to be installed in v25) and told Garrison not to install any sounds. Just hit open on the first folder it launches when doing this.

To make this a more searchable topic, here's the error info in a couple of formats, ignore this last info because the problem is solved:

slot 0 :
Not sound asset loaded
Nout Found:
/Applications/Garritan Instruments for Finale/Programs/002. Brass/4. Tubas/$A/Tuba2A0_0001102C.audio
/Applications/Garritan Instruments for Finale/Programs/Instrument Category/Instrument/$A/filename.audio
/Finale 2014.5 Garritan instrument library location/Programs/Instrument/Instrument/$A/filename.audio
Back to Top
You cannot post new topics in this forum. You cannot reply to topics in this forum. Printable Version
   
Forum Information
Currently it is Tuesday, September 29, 2020 2:08 PM (GMT -5)
There are a total of 403,820 posts in 58,165 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts. View Active Threads