The original version of this page can be found at : http://forum.makemusic.com/default.aspx?f=23&m=100808
Posted By : BKMorgan - 12/29/2004 2:28 AM
I just put in a jazz trombone feature, which contained 1st and 2nd endings, a DS and a coda. I added rehearsal marks to the Finale file, but then when I opened it as a smartmusic file, none of the repeats or marks were there. I saved it as an ensemble and a solo, just to make sure that didn't make a difference. Any ideas? 

Posted By : Tyler - 12/29/2004 3:17 AM
In the Edit menu in Finale, did you run the "Add SmartMusic Markers" command? Do that and click the "Create/Update Repeat Markers" button. When you click OK, you should see the markers on the score. Save the file as the SmartMusic accompaniment and give it a try. If it doesn't work, you could either send your Finale file into customer support or post it here. I just tried it with a little file and it seems to work well.


Windows XP, all updates
 


Posted By : The Music Man - 1/1/2005 5:22 PM
If you have plain Finale 2005, the "Add SmartMusic Markers" is only in Finale 2005a - they accidentaly left it out of Finale 2005


Win XP Home Edition SP2 All Updates
AMD Athalon XP 3200+ 2.19 Ghx
512mb Ram w/ Nvida nForce Controler
Nvidia GeForce4 MX Integrated GPU
Realtek AC'97 Audio


Posted By : BKMorgan - 1/1/2005 7:51 PM
The finale file shows them in the score, but then when saved as SM and opened, they don't appear as they should. I've tried everything I can think of...
 
 


--------------------------------------------------------------
Finale Version 2005a.r2
Smartmusic 8.4
Windows XP Pro Ver. 2002 SP1
1.6 G Intel Pentium M
512 MB Ram 


Posted By : Tyler - 1/2/2005 3:43 PM
Can you post a Finale .mus file with that problem here?


Windows XP, all updates
 


Posted By : BKMorgan - 1/14/2005 12:56 AM

Sorry for the late reply, but I have it on my laptop, and I'll need to post from school tomorrow. I was working with a student on the Webern Bassoon Concerto today, and I noticed that that didn't have any rehearsal marks either. I'm sure that it must, considering that the bassoon doesn't even play the intro. All that is showing is Beginning and End. Is this a problem with Smartmusic 8.4? If you have it, please check the bassoon concerto and let me know what you see.

Thanks,

Brian


Finale Version 2005a.r2
Smartmusic 8.4
Windows XP Pro Ver. 2002 SP1
1.6 G Intel Pentium M
512 MB Ram 


Posted By : Tyler - 1/14/2005 2:15 AM
I don't think it's a bug in the program, since other accompaniments do have the rehearsal marks. But I can confirm that the Weber concerto doesn't have them. Go ahead and submit a request to [email protected]

Tyler


Windows XP, all updates