The original version of this page can be found at : http://forum.makemusic.com/default.aspx?f=6&m=474902
Posted By : Ansgar Krause - 4/23/2016 7:02 AM
waiting for user feedback!


Ansgar Krause

MacBook Pro 15", OSX 10.9.5 • Finale since 2.6.3
Quickeys, TGTools, Patterson Plugins ...

Fonts: http://ansgarkrause.com/fonts/Overview.html
http://www.youtube.com/watch?v=fSHCCFDyNOs


Posted By : N. Grossingink - 4/23/2016 12:14 PM
Thanks for the notification, Ansgar.

√ The Align Dynamics Hotkeys are once again fully functional. Alleluia and Amen!

√ The dialog boxes have no colored close button(s) in the upper left corner. (My OSX is outdated which may be the reason.) Instead, the dialog appears with the usual "Go" and "Cancel" buttons. Once the process is triggered and finishes by clicking "Go" or hitting "Enter" (that's been fixed), "Cancel" changes to "Close".

√ There appears to be no way to minimize any of the dialogs to the Dock, but that may not work on my outdated OSX.

√ I checked a dozen or so utilities and most all worked as expected. Resize hairpin opening did not work at all. "Smart Explosion of Multi Part Staves" worked fine but did not "leave original stave alone" as I requested in the dialog.

√ The "TGTools" menu that appears on the Menubar does not appear initially. However, clicking the "Plug-ins" menu to the left will cause the "TGTools" menu to appear, and it will remain in view thereafter, until the next restart of Finale. A minor point.



Just a few observations for those who might be interested. Again, my OSX is older which may make a difference.

Many thanks to Tobias Giesen!

N.


OSX 10.8.5
Finale 2011c, 2012c for production work
Finale 2014.5

TgTools, Patterson Plugins, JW Change and Staff Polyphony, QuicKeys 4
Mac Mini 2.4 Ghz Intel, 8GB RAM
New Belgium Fat Tire Ale

“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.”
–Albert Einstein

“And as you know, you don’t tell time–time tells you.”
–George Carlin

Post Edited (N. Grossingink) : 4/23/2016 11:22:08 AM (GMT-5)


Posted By : Mike Halloran - 4/24/2016 7:06 PM
Ansgar Krause said...
waiting for user feedback!

Aren't you a user?

Why should we have all the fun?

I'm finding a few menu anomalies. Other than that, nothing worth posting so far except that it does seem to work again.


Mike Halloran

Finale 2014.5, SmartScore X Pro II, Encore 5.0.7
2010 iMac 2.93G i7 Quad-core with OWC eSATA mod, 20G RAM, OS 10.11.4, 2T SSD
DP 9.01, 8.07, 7.24, Logic Pro X 10.2.2, DSP-Quattro, PSP, IK, NI, Eventide, Izotope & Antares plugins
G4 running OS 10.4.11, 10.5.8 & 9.2 with legacy apps

Post Edited (Mike Halloran) : 4/24/2016 6:12:07 PM (GMT-5)


Posted By : Ansgar Krause - 4/25/2016 12:41 PM
Your questions are justified, Mike! My problem is that I work almost exclusively with version 2010 and must handle many projects at the moment. Therefore, I currently do not have time to occupy myself with tests in version 2014.5.
But my impression is that many users within the forum are working with the current finale-version and are interested in further development of tgtools.


Ansgar Krause

MacBook Pro 15", OSX 10.9.5 • Finale since 2.6.3
Quickeys, TGTools, Patterson Plugins ...

Fonts: http://ansgarkrause.com/fonts/Overview.html
http://www.youtube.com/watch?v=fSHCCFDyNOs


Posted By : michelp - 4/26/2016 7:02 AM
There is now a Beta3 version.


Michel
Finale 2014.5, 2014d, 2012c (main), 2011c, 2010b, 2009b, MacOsX 10.9.5, Mac Mini Intel Core i7 2,7 Ghz, 16 Go Ram, French azerty kb, Dolet 6. Full TGTools. MOTU Audio Express, 3 monitors.


Posted By : Mike Halloran - 4/26/2016 8:07 PM
The beta three was released last week.

Here's the interface anomalie I mentioned:

When I open a file, the TGTools menu header does not display. Clicking on Plug-ins and scrolling down to TGTools submenu usually displays everything for a second. Then the TGTools menu appears in the header. Now the Pro version plugs display correctly there leaving only the bundled 'lite' versions in the TGT submenu under Plug-ins.

Sometimes all the plugs stay in the submenu and the TGT header does not display.

Not much of an issue, really but until I saw it a few times and could repeat it, was annoying. I'm certain it wasn't supposed to behave that way.

The plugs I have tried appear to be working fine.


Mike Halloran

Finale 2014.5, SmartScore X Pro II, Encore 5.0.7
2010 iMac 2.93G i7 Quad-core with OWC eSATA mod, 20G RAM, OS 10.11.4, 2T SSD
DP 9.01, 8.07, 7.24, Logic Pro X 10.2.2, DSP-Quattro, PSP, IK, NI, Eventide, Izotope & Antares plugins
G4 running OS 10.4.11, 10.5.8 & 9.2 with legacy apps


Posted By : Michael Matthews - 5/1/2016 8:35 AM
So far all the plugins that I have used in the new version are working fine. Vielen Dank, Tobias!


Mac Pro 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5
OS X 10.11.3
64 GB RAM
Dual AMD FirePro graphics processers

M Audio Keystation Pro 88
RME Babyface

Macbook Pro 2.6 GHz Intel Core i7
OS X 10.11.3
16 GB RAM
NVIDIA GeForce GT 750M
Intel Iris Pro