The original version of this page can be found at : http://forum.makemusic.com/default.aspx?f=6&m=481438
Posted By : RV - 7/26/2016 2:18 PM
I noticed that I have been posting in the wrong thread...
The former thread was aiming at problems with F 2014d - wich I don't use.

So - I will copy my post in here.--- blush


RV
iMac (12,1), 2,5GHz, 8Gb RAM • OS 10.11.6
Finale 2014.5 (2014d, 2012, 2008, 2005, 2003, v.3, v.1.1)
Logic Pro 10.2.2
HP Laserjet 5200


Posted By : RV - 7/26/2016 2:19 PM
I just came in here to look if someone has experienced weird sluggishness in Finale... - and suddenly; when I read THIS - I realise that I recently made this update !!

Could it be that F 2014.5 behaves weird for others - concerning ReDraw functions?

I have never ever had these problems before! - now, working on a 1050 bars piece, I get the BeachBall more than often!! VERY annoying!
Is there something that I can turn off... or is it just incompatible?
(It seems like Finale is looking for something... The delays are somewhat similar to when one of your disks has gone "to sleep"... and the app waits for it to spin up again).

Would be very grateful if there was a way out of this.


RV
iMac (12,1), 2,5GHz, 8Gb RAM • OS 10.11.6
Finale 2014.5 (2014d, 2012, 2008, 2005, 2003, v.3, v.1.1)
Logic Pro 10.2.2
HP Laserjet 5200


Posted By : RV - 7/26/2016 2:19 PM
- I have been working with 2014.5 FLAWLESSLY since it was released!! So it has to be something that I changed in the system.
(maybe this update was too good to be true, after all) ? ;-)

Well.
I have been watching the "Activity Monitor" meanwhile working in Finale... and I see some weird behaviour concerning the "mdworker32" - which is spotlight functions.
At the moment - it "locks" my whole system, actually. Beachball rolling - and nothing happening.
I'm not 100% sure if this is a clash between OS X .11.6 and Finale... or if it is something even deeper.
(I only have this malfunction in Finale, though).

I turned off some spotlight indexing locations (for instance where my Finale file is located at the moment). Not really better...
- I wonder if it is something with the quick-view function... ???

(Wich works TERRIBLE on my system, since Finale ALWAYS tries to make a quick View of my scores, but fails bluntly; since I use my private music-fonts).

will keep you posted if I find the solution..


RV
iMac (12,1), 2,5GHz, 8Gb RAM • OS 10.11.6
Finale 2014.5 (2014d, 2012, 2008, 2005, 2003, v.3, v.1.1)
Logic Pro 10.2.2
HP Laserjet 5200


Posted By : MikeHalloran - 7/27/2016 12:43 AM
Google mdworker32 and see if that finds a solution.

I had that issue years ago but don't remember exactly how I fixed it. I remember that booting up in Safe Mode was involved—could be all I did. Can't hurt. Hold the shift key when starting up—it will take awhile and ask you to log in. When done, shut down and reboot.

This will reset your system caches to default.


Finale 2014.5, SmartScore X Pro II, Encore 5.07
2010 iMac i7, 32G RAM, 2T SSD, Late 2013 MacBook Air, OS 10.11.6
MOTU Digital Performer 9.02, Logic Pro X 10.2.2