The original version of this page can be found at : http://forum.makemusic.com/default.aspx?f=6&m=488078
Posted By : duronimo - 11/6/2016 1:10 AM
i made enquiries last month about a piece i was arranging and the programme not observing the rits and a tempos? I still cannot get them to work. The rit is ignored but continues to slow the piece down to the end. The atempo is ignored. This has been very frustrating as I have been able to use it in the past. Could not be that I am using the pipe organ and garrison instruments together? I can forward the music to anyone who can help me. Thanks.


I am a Finale 2011 user.


Posted By : Michel R. E. - 11/6/2016 1:38 AM
are you using the default expression for the "a tempo"?
are you playing with HumanPlayback on or off?


Finale (started with ver. 3.0) using 2012 (2014 has been shelved for its lack of support for older Garritan libraries), putting Finale 25 through its paces.
Windows 8.1
basically ALL Garritan libraries, plus XSample Chamber Ensemble.

"Art critics suffer from Pigeon Syndrome. Pigeons like to leave their mark on monuments. But at the end of the day, the pigeon remains a pigeon, and the monument remains a monument."


Posted By : duronimo - 11/6/2016 6:46 PM
yes I am using the default expression and i put the rits in without human playback then go to human playback???


I am a Finale 2011 user.


Posted By : duronimo - 11/6/2016 6:53 PM
ok i have tried again and again but this time it is observing the rit and the a tempo but the a tempo is not coming in on the first bar where it has been assigned to???


I am a Finale 2011 user.