Finale SmartMusic
  Home | Log In | Register | Search | Help
   
MakeMusic Forum > Public Forums > Finale - Windows - FORUM HAS MOVED! > no VST playback  Forum Quick Jump
 
Viewing user profile for : Derrek
About Me 
Profile Created :12/30/2009 7:41 PM
Last Seen :1/16/2017 12:00 PM
Total Posts : 2347
Location : Unavailable
Occupation : Unavailable
Interests : Unavailable
Contact Info
E-Mail Address :Unavailable
Private Message : Send a Private Message to Derrek
 
Last 5 Posts
ThreadForumPost Info
 (No Subject)
It took me years to find out (from MM) what Expressions actually did. It appears to be a vestigial attempt to align dynamics with specific layers, but since it can only work for one layer, it is not...
Finale - Windows - FORUM HAS MOVED!Derrek
12/30/2016 1:35 PM
 (No Subject)
The point is that the string chords dim when the Expressions is set to the string patch used in the chords (in VST). When I set Layer 1 to oboe and Expressions to oboe, the "melody" dim's but the...
Finale - Windows - FORUM HAS MOVED!Derrek
12/29/2016 9:32 PM
 (No Subject)
Expressions do not (necessarily) affect all layers of an instrument, and chords are treated as a separate layer. Try setting the "Expressions" "layer" to the same instrument as your chords; that is...
Finale - Windows - FORUM HAS MOVED!Derrek
12/29/2016 7:05 PM
 attacca vs. ending measures
I've just used a cut symbol in the few instances I've encountered the situation.
Finale - Windows - FORUM HAS MOVED!Derrek
12/29/2016 3:05 PM
 no VST playback
You can upload a new Aria player at https://store.makemusic.com/Downloads/Default.aspx Depending on your current version, you may be able to update the player (and engine) from the Setting tab of the...
Finale - Windows - FORUM HAS MOVED!Derrek
12/28/2016 12:03 PM